Стопкадър Нова ТвОпасното време приключи.През нощта срещу 20 ноември облачността над

...
Стопкадър Нова ТвОпасното време приключи.През нощта срещу 20 ноември облачността над
Коментари Харесай

Слънчевото време се завръща

Стопкадър Нова Тв

Опасното време завърши.

През нощта против 20 ноември облачността над цялата страна ще намалее до най-вече ясно. Ще духа сдържан, в Източна България към момента краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Минималните температури ще бъдат от минус 1° до 4°, в София - към 0°. В понеделник ще е най-вече слънчево и без никакви кодове за рисково време. От запад-северозапад облачността краткотрайно ще се усили и на обособени места в планинските региони на Западна България ще превали слаб дъжд. Ще духа сдържан северозападен вятър. Почти безшумно ще е в Югозападна България. Максималните температури ще бъдат сред 11° и 16°, малко по-ниски в Североизточна България; в София - към 11°, написа dariknews.bg.

Над планините облачността ще е променлива и тук-там в западните масиви ще превали слаб сняг. Ще духа плевел северозападен вятър, който последователно ще отслабва. Максимална температура на височина 1200 метра към 6°, на 2000 метра - към минус 1°.

По Черноморието ще е най-вече слънчево и към момента прохладно. Ще продължи да духа сдържан север-северозападен вятър, който до края на деня ще отслабне. Максималните температури ще бъдат сред 10° и 12°. Температурата на морската вода е 10°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Втора жертва на неприятното време: Жена почина във Варна

През нощта срещу вторник вятърът сензитивно ще отслабне, а сутринта ще стартира да сменя посоката си - от юг-югозапад; ще бъде слаб до сдържан, в Източна България - най-вече сдържан. Облачността над Западна и Централна България ще е забележителна, над Югоизточна - раздрана.

След обяд от северозапад ще стартират превалявания от дъжд. В сряда вятърът още веднъж ще смени посоката си, в Източна България ще е североизточен, в Западна - от север-северозапад. Ще нахлува относително по-студен въздух. Ще бъде облачно, с превалявания на доста места в страната, покачва се вероятността в обособени региони да са обилни по количество.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР